ACTIVITATS


EN AQUEST APARTAT TROBAREU TOT UN RECULL D'ACTIVITATS PER A TREBALLAR A L'ESCOLA O A CASA AMB LA FAMÍLIA!

ACTIVITATS PER TREBALLAR EL SENTIT DE L'OLFACTE

1. OBSERVAR EL NAS
EL PRIMER QUE HEM DE FER ÉS CONÈIXER L’ÒRGAN DE L’OLFACTE: EL NAS.
AGAFEM UN MIRALL I ENS MIREM EL NAS PER FORA I PER DINS: ÉS TOU, ES POT DOBLEGAR, QUANS FORATS HI HA, QUE HI HA DINS... PODEM AGAFAR UNA LUPA PER MIRAR AMB MÉS DETALL L’INTERIOR I L’EXTERIOR DEM NAS.
TAMBÉ PODEM FER EXERCICIS DE BUFAR SOBRE EL MIRALL PER OBSERVAR QUE PASSA.

2. OLOREM
EL NAS ENS PERMET DIFERENCIAR ENTRE OLORS AGRADABLES I DESAGRADABLES.
HAUREM D’AGAFAR DIFERENTS ELEMENTS, AROMES, ALIMENTS... ELS OLORAREM PER DIFERENCIAR ENTRE OLORS AGRADABLES I DESAGRADABLES, ALGUNS EXEMPLES PODEN SER: COLÒNIA, POMES, FLORS, CEBA, VINAGRE...

3. CLASSIFIQUEM ELS OLORS 
PER ACABAR EL TREBALL SOBRE L’OLFACTE ET PROPOSEM FER LA FITXA QUE HI HA ADJUNTADA TOT SEGUIT ON HAURÀS DE DIBUIXAR UN O DOS ELEMENTS QUE SIGUIN AGRADABLES I DESAGRADABLES D’OLORAR. PODEN SER ELS QUE HAS OLORAT DURANT ELS EXERCICIS O D’ALTRES QUE CONEGUIS.

FITXA ACTIVITAT L'OLFACTE

ACTIVITATS PER TREBALLAR EL SENTIT DEL GUST

1. OBSERVAR LA LLENGUA 
EL PRIMER QUE HEM DE FER ÉS CONÈIXER L'ÒRGAN DEL GUST: LA LLENGUA.
AGAFEM UN MIRALL I ENS MIREM LA LLENGUA: COLOR, FORMA, FEM FORÇA I LA RELAXEM, COM ÉS PER DAMUNT I PER SOTA, ÉS TOVA, ...
PODEM AGAFAR UNA LUPA I POSAR-LA ENTRE EL MIRALL I LA LLENGUA PER SI OBSERVEM ALGUN DETALL QUE A SIMPLE VISTA NO ES VEU.

2. TASTEM ALIMENTS
LA LLENGUA ENS PERMET DIFERNCIAR ELS SABORS DELS ALIMENTS. AGAFEM DIVERSOS ALIMENTS COM: SAL, SUCRE, LLIMONA, CAFÈ... I DALTRES, PER A TASTAR-LOS I PODER DIFERENCIAR ENTRE ELS QUATRE SABORS DEL GUST: SALAT (SAL), DOLÇ (SUCRE), AMARG (CAFÈ) I ÀCID (LLIMONA).  

3. LA FITXA DEL GUST
PER ACABAR EL TREBALL SOBRE EL GUST ET PROPOSEM FER LA FITXA QUE HI HA ADJUNTADA TOT SEGUIT ON HAURÀS DE DIBUIXAR UN SABOR DOLÇ, SALAT, ÀCID I AMARG. 

FITXA ACTIVITAT EL GUST


ACTIVITATS PER TREBALLAR EL SENTIT DE LA VISTA
1. FEM UN DIBUIX
BUSCA UN DELS OBJECTES, ALIMENTS O COSES, QUE MÉS T’AGRADIN DE LA TEVA CASA, JA SIGUI UNA JOGUINA, UN LLIBRE, UNA FRUITA, ... I FES UN DIBUIX!
RECORDA QUE LA VISTA NO ENGANYA AIXÍ QUE INTENTA QUE QUEDI EL MÉS REALISTA POSSIBLE!

FITXA ACTIVITAT LA VISTAACTIVITATS PER TREBALLAR EL SENTIT DEL TACTE

1. LES SAFATES DEL TACTE
BUSCA VÀRIES SAFATES DE PLÀSTIC I AFEGEIX DIFERENTS ALIMENTS: AIGUA, FARINA, ... DIFERENTS ELEMENTS: SORRA, PEDRES... ARA TAPAT ELS ULLS AMB UN ANTIFÀS I INTENTA ESBRINAR QUÈ ÉS ALLÒ QUÈ ESTAS SENTINT! 

2. FEM UN MURAL
BUSCA DIFERENTS ELEMENTS, OBJECTES, ... I ELABORA UN MURAL DEL TACTE! 
ACTIVITATS PER TREBALLAR EL SENTIT DE L'OÏDA


1. BAIXA'T ELS SONS
ENTRA A LA SEGÜENT PÀGINA I BAIXA'T “EL PAQUET D’ACTIVITATS CLIC”

2. FES LA FITXA
ESCOLTA TOTS ELS SONS I BUSCA’LS A LA FITXA. QUAN TROBIS UN DELS SONS A LA FITXA POSA UN GOMET AL QUADRAT DE LA PART DE DALT DEL DIBUIX. QUAN ELS HAGIS SENTIT TOTS I HAGIS TROBAT ELS SONS PINTA’LS I ESCRIU EL NOM A BAIX. (HI HAURAN ALGUNS DIBUIXOS QUE NO ELS PODRÀS PINTAR PERQUÈ NO TROBARÀS EL SO)

FITXA ACTIVITAT L'OÏDA


ACTIVITATS D'AVALUACIÓ
JA CASI HO TENIU! UN COP HAGUEU REALITZAT TOTES LES ACTIVITATS CORRESPONENTS NOMÉS FALTA REVISAR QUE JA US HO SABEU! AIXÍ QUE OMPLIU AQUESTA FITXA RECORDANT A QUIN SENTIT FA REFERÈNCIA CADA IMATGE D’EN PAU I A QUIN SENTIT FA REFERÈNCIA CADA DIBUIX DE CADA ÒRGAN!
FITXES D'AVALUACIÓ